Dromen realiseren is het mooiste wat er is en tijdens het schrijven van mijn eerste boek werd ik razend enthousiast. Ik wilde meer schrijven. Veel meer. Inmiddels heb ik onder mijn pseudoniem Cécile Renard twee boeken geschreven en staan er twee nieuwe boeken op de planning. Eind dit jaar zal mijn novelle over het overlijden van mijn moeder verschijnen en in 2021 staat mijn allergrootste droom,  een roman, op de planning. 


Een Hart Gelach vertelt de heftige strijd van een medisch specialist die zelf in een ziekenhuisbed belandt.
Vanuit een communicatieve invalshoek en als naaste schrijf ik over het peloton witte jassen en het onbegrijpelijke jargon van veel  zorgprofessionals. Een waargebeurd verhaal waar het medisch dieptepunt uiteindelijk een communicatief  hoogtepunt werd.   

Voor dit communicatieboek heb ik open- en eerlijkheid persoonlijk in de praktijk getoetst: hoe ver kun je gaan, wat zeg je wel en wat niet? Waarom houd ik mijn mond? En waarom bewonderen we mensen die open en eerlijk zijn maar voeren we zelf liever een toneelstukje op? Met thema’s en anekdotes probeer ik je aan het denken te zetten en jouw dagelijkse communicatie iets eerlijker te maken. 

Terwijl Nederland in de ban raakt van het Coronavirus, staat mijn moeder voor een hele andere strijd.  een ongelijke strijd die ze uiteindelijk ook verliest.
In deze novelle, een eerbetoon, beschrijf ik de turbulente laatste vier weken uit mijn moeders leven ten tijde van 'de nieuwe anderhalve meter samenleving' waar 'social distancing' de toon zet.

Al sinds een aantal jaren ben ik voorzichtig begonnen aan een roman waarin het leven en werk van een communicatiecoach centraal staat.
Ik heb de research gedaan, de personages bedacht en het einde uitgewerkt. In mijn hoofd staat het  vastomlijnd klaar maar de laatste fase, het daadwerkelijk op papier zetten, is nog 'werk in uitvoering.'  Eind 2021 wil ik het publiceren.